تلفن تماس 021-33910725
ساعات کاری

شنبه تا پنج شنبه 20:00 - 8:00

آدرس

خ امیرکبیر،ناظم الاطبا،پاساژ مشرقی پلاک11

ورق نسوز کلینگریت

Author

ورق نسوز کلینگریت

ورق های نسوز در زمینه های مختلفی کاربرد دارند و از پرکاربردترین مواد نسوز به شمار می آیند . یکی از معروف ترین آنها ، ورق نسوز کلینگریت می باشد .

این ورق از ترکیب پودر آزبست که از قدیمی ترین مواد نسوز بوده ، به همراه رزین های لاستیکی مختلف مانند SBR ، NBR و NR تولید می گردد . وجود این رزین ها باعث انعطاف پذیری و شکل گیری بهتر ورق می شود . ورق نسوز کلینگریت به دو دسته سیم دار ( مسلح ) و بدون سیم تقسیم شده و در چهار نوع تولید می گردد که عبارتند از : بدون سیم ، بدون سیم گرافیتی ، سیم دار و سیم دار گرافیتی .

تماس با ما

ورق نسوز کلینگریت

ورق نسوز کلینگریت سیم دار گرافیتی بر روی سطح خود لایه ای از گرافیت دارد که وجود آن سبب شده تا حرارت بیشتری نسبت به نمونه بی سیم خود تحمل کند . اصلی ترین ویژگی ورق سیم دار وجود سیم های فولادی در ساختار این محصول است که سبب استحکام و تحمل فشار بیشتری می گردد . تحمل حرارتی این ورق از منفی  100 درجه سانتیگراد تا مثبت  550  درجه سانتیگراد است . از ورق نسوز کلینگریت در تولید و ساخت واشر و عایق های آب بندی جهت استفاده در حرارت و آتش مستقیم ، بخار ، آب سرد و گرم ، الکل ، روغن ، گاز ، اسید و مواد نفتی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد .

این ورق با نام های ورق واشر ، ورق نسوز و ورق ویکتوریا نیز شناخته می شود . ورق نسوز کلینگریت در ضخامت های  0.5  میلیمتر تا  6  میلیمتر و در ابعاد مختلف که عمدتاً  150  در  150  سانتیمتر است ، موجود می باشد . برند های مختلف و معروف این محصول عبارتند از :  فرنزلیت (Ferenzelit) ، کلینگر (Klinger) ، بروگمن (Burgmann) ، تماک (Temac) ، تومبو (Tombo) ، تسنیت (Tesnit) ، اکسترا (Extra) و متریال (Material)

ویژگی هایی که این محصول را متمایز می سازند :

  • تحمل حرارت : میزان حرارتی که هر یک از محصولات نسوز قادر به تحمل آن هستند ؛ تاثیر بسیار زیادی در فروش آن دارد . میزان تحمل حرارت ورق نسوز کلینگریت بسیار دقیق اندازه گیری شده است و این رنج از دما خدمت شما عزیزان اعلام می شود : ماکسیمم حرارت اسیب زننده : 550 درجه سانتیگراد برای نوع بدون سیم و 600 درجه سانتیگراد برای نوع سیم دار
  • پیک حرارت : 300 درجه سانتیگراد برای نوع بدون سیم و 350 درجه سانتیگراد برای نوع سیم دار حرارت در صورت استفاده مستمر : 220 درجه سانتیگراد برای نوع بدون سیم و 260 درجه سانتیگراد برای نوع سیم دار
  • تحمل فشار : میزان فشاری که ورق نسوز کلینگریت قادر به تحمل آن است ، در محیط های مختلف بسیار متفاوت است اما در یک رنج متوسط میزان تحمل فشار برای نوع بدون سیم عبارت است از : 6MPa و نوع سیم دار که با توجه به وجود سیم های استیل تقویت شده است عبارت است از : 10 MPa

دیتا شیت پکینگ نسوز تفلون گرافیت

DIN 28090-2 2.0 g/cm2 % Density
DIN 52910 7 MPa min Transverse Tensile Strenght
ASTM F36 10 % typical value Compressibility
ASTM F36 55 % min Elastic Recovery
DIN 52913 22 MPa min Residual Stresses 50 Mpa/16h/300oc
DIN 52913 28 MPa min Residual Stresses 50 Mpa/16h/175oc
INSREASE IN THICKNESS
ASTM F146 5 % max OIL IRM 903 150hc/5
ASTM F146 5 % max Model Fuel B 20hc/5

 

بررسی ورق نسوز کلینگریت

بررسی ورق نسوز کلینگریت توسط متخصصین پارت صنعت رحیمی :

وقتی که صحبت از مواد نسوز به میان می آید ، اولین موردی که به خاطر می آورید ، واشر نسوز و ورق های نسوز می باشد . انتخاب واشر مناسب برای استفاده در صنعت مورد نیاز شما مسلزم انتخاب ورق واشر مناسب می باشد . از همه مهمتر بحث مهرو موم و عایق بندی است که در این زمینه ورق های نسوز نقش بسیار مهمی را بازی میکنند .

یکی از قدیمی ترین ورق های نسوز موجود در بازار ورق کلینگریت می باشد ؛ البته لازم به ذکر است که کلینگر اولین کارخانه تولید کننده این ورق های نسوز بوده است ؛ به همین دلیل مرسوم شده که به تمامی این ورق ها از این قبیل کلینگریت گفته می شود . در این صفحه به بررسی کامل ورق نسوز کلینگریت می پردازیم :

ساختار ورق نسوز کلینگریت :

ساختار اصلی ورق نسوز کلینگریت را آزبست و انواع رزین های لاستیکی مثل ( NR ) و ( NBR ) تشکیل داده است . اما در شکل گیری و میکس این متریال با یکدیگر تفاوت هایی وجود دارد . به طور کلی ورق نسوز کلینگریت در دو نوع تولید می شود :

1 – ورق کلینگریت بدون سیم              2- ورق کلینگریت سیم دار

1 – ورق کلینگریت بدون سیم : برای ساخت این نوع ابتدا پودر و الیاف آزبست در دستگاه میکسرشیت قرار گرفته ئر در آنجا کاملا به پودر آزبست تبدیل می شوند . سپس بعد از آماده شده پودر آزبست ، روغن سیلیکون به میکسر اضافه شده تا به طور کامل پودر آزبست را مهار کند . پس از اضافه کردن روغن سیلیکون ، خمیری سفید رنگ تشکیل می شود . این خمیر برای ساخت ورق نسوز کافی است اما به دلیل شکننده بودن بسیار زیاد ، به این خمیر رزین های لاستیکی مثل ( NR ) و ( NBR ) اضافه می شود . البته بسیاری از شرکت های بزرگ در زمینه تولید ورق کلینگریت ، متریال های سری دیگری برای تحمل فشار و حرارت بیشتر به این خمیر اضافه می کنند . چند نمونه از این موارد سری که از اسرار این کارخانه ها به سرقت رفته عبارت اند از : الیاف فایبرگلاس ، الیاف کولار و کائوچو . پس از آماده شدن خمیر ؛ کوره 500 درجه مقصد بعدی ما می باشد . در این کوره خمیر آزبست با تمامی مواد افزودنی در نقطه ذوب خود میکس میشوند و ترکیب واحدی با نقطه ذوب 500 درجه را تشکیل خواهند داد . پس از پخت ، خمیر به سردخانه منتقل شده و دمای آن تا 100 درجه سانتیگراد سرد خواهد شد . پس از ثبت دمای 100 درجه ، خمیر ورق نسوز به دستگاه های پرس ورق هدایت شده و در آنجا با ضخامت های استاندارد و ابعاد استاندارد پرس شده و ، ورق نسوز کلینگریت را تشکیل می دهند .

2- ورق نسوز کلینگریت سیم دار : مراحل ساخت ورق کلینگریت سیم دار دقیقا شبیه و نوع بدون سیم این محصول است اما در مرحله پرس چند تفاوت عمده وجود دارد . 1 – در مرحله پرس خمیر ورق واشر ابتدا لایه هایی از سیم های فولادی و اینکنل و یا استیل آماده شده و در تمامی سطح ورق نسوز کلینگریت پخش می شود . وجود سیم به تحمل فشار بیشتر و حفظ ساختار ورق در بازه های حرارتی غیر قابل نترل کمک خواهد کرد. 2- پس از قرار گیری سیم های فلزی در ساختار این محصول ، هر دو سمت ورق برای تحمل حرارت بیشتر به گریس گرافیت و پودر گرافیت آغشته می شود . به همین دلایل نمونه سیم دار این محصول به نوعی ارتقا یافته ورق بدون سیم می باشد .

اصالت ورق نسوز کلینگریت :

پودر آزبست : آزبست یکی از قدیمی ترین متریال در زمینه مواد نسوز است . در مورد اصالت آزبست باید بگوییم که این محصول حاصل یک کانی سیلیکاتی مواد مذاب می باشد . آزبست به دلیل تحمل حرارت بسیار مناسب خود متریال اولیه بسیاری از مواد نسوز می باشد . در بسیاری از موارد هم از آزبست به طور مستقیم برای عایق بندی مورد استفاده قرار میگیرد . پودر نسوز ازبست به دلیل مولکول های بسیار غول پیکر یک بعدی که دارد ، میتواند در تمامی محیط ها حرارت را به خوبی پوشش دهد . این محصول در ورق کلینگریت نقش اصلی را بازی کرده و به خوبی از عهده وظایف خود بر می آید . تحمل حرارت پودر آزبست در شرایط آزمایشگاهی به 550 تا 600 درجه سانتیگراد می رسد .

روغن سیلیکون : روغن سیلیکون یک از پرکاربرد ترین زیر شاخه های سیلیکون است که کاربرد دارویی ، صنعتی و حتی غذایی بسیار زیادی دارد . روغن سیلیکون حاصل ترکیب های متغیر از اتم اکسیژن می باشد . این روغن کاملا غیر سمی و بدون بو می باشد و به دلیل تحمل حرارت ، روانکاری ، پیداری حرارتی ، پگالی مناسب و کشش سطحی بسیار پایین در صنعت مواد نسوز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد .

لاستیک ان بی آر ( NBR ) : لاستیک ان بی آر از انواع لاستیک های موجود در بازار می باشد که قادر به انجام وظایف خود در روغن داغ می باشد . این لاستیک با نام های لاستیک ضد روغن و لاستیک ( NBR ) نیز شناخته می شود . ترکیب اصلی لاستیک ان بی آر را نیتریل اکریلو نیتریل تشکیل داده است . میزان تحمل دمای این لاستیک در ورق کلینگرت تا 140 درجه سانتیگراد اندازه گیری شده است . البته وجود لاستیک ان بی آر به خاصیت الاستیکه و هر چه منعطف شدن ورق کلینگریت کمک خواهد کرد .

سیم های اینکنل و استیل : این نوع از سیم ها برای استفاده در ورق های نسوز به جهت افزایش استحکام آن مورد استفاده قرار می گیرد .

گریس گرافیت : گریس گرافیت یکی از پر مصرف ترین گریس ها در صنعت مواد نسوز است . از گریس گرافیت در ورق کلینگریت به منظور کاهش اصطکاک و تحمل دمای بالا استفاده می شود . این گریس از پودر میکرو گرافیتی با افزودنی های بسیار ویژه که بیشتر آنها سری هستند تشکیل می شود .

جهت خرید و مشاوره رایگان

کاربرد های ورق نسوز کلینگریت :

  • تولید انواع واشر و فلنچ های مناسب برای دستگاه های بخار ، و آب بندی
  • مناسب برای عایق کاری در محیط های حاوی روغن داغ
  • مناسب جهت درز بندی انواع دستگاه های مواد نفتی
  • کاربردی جهت تولید واشر هایی که با آب سروکار دارند
  • مناسب برای تولید واشر های ضد بنزین
  • کاربردی جهت ساخت انواع واشر نیروگاه ها
  • مناسب برای ساخت انواع واشر سکو های نفتی
  • دارای قابلیت نفوذ پذیری مناسب در برابر گاز
  • و ...